perjantai 9. toukokuuta 2014

Tontin lainhuuto ja lohkominen

Tontin kauppakirja kirjoitettiin 23.12.2013, jonka jälkeen pikimmiten riensin maanmittauslaitokselle toimittamaan lainhuudon hakemista tuohon rakkaaseen pieneen maanpalaan. 30.12. MML kirjasi hakemuksen vastaanotetuksi.

Näissä viranomaisasioissa pitäisi olla supertarkka ja huolellinen, ja joskus tuntuu  ettei sekään aina riitä. Huolimattomuutta oli siis tapahtunut jossain kohtaa prosessia jonkun toimesta, todennäköisesti allekirjoittajan. Lopputulemana ryhdyin pykäämään kiirehtimispyyntöjä maaliskuun puolivälissä ja ihme tapahtui, saimme lainhuudon ratkaisuilmoituksen 29.04. Siinä sitä olikin Vappujuhlille yksi Huraa - huuto.

Olimme siis ostaneet määräalan alkuperäisestä isommasta tontista. Tähän määräalaan oli nyt virallisesti todettu omistusoikeus. Seuraava askel oli saada viranomaisten merkintä määräalasta omaksi tontiksi. Tämän toimituksen hakemuksen olin työntänyt järjestelmään maaliskuun 14. päivä. Välittömästi kun alkuperäisen koko tontin hyväksytty tonttijako oli tullut voimaan.

Enrgistä rakentajaa kevätaurinko rupesi kuumottamaan sen verran rajusti, että oli pakko lisätä kiirehtimispyyntöjen määrää myös tähän viranomaisprosessiin. Espoon rakennusvalvonta ei ole kuuluisa pantterinomaisesta liikehdinnästään.

Sain vihdoin tiedon, että tontin lohkomiskokous olisi ensi viikolla. Yippeee.
Tuohon tilaisuuteen aion mennä paras puku päällä ja kengät killotettuna.

http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Rakentaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti