torstai 8. toukokuuta 2014

Runko urakka

Runkourakoitsijan rooli on kokonaisuudessa todella suuri. Sen porukan kanssa eletään pitkään ja tehdään suurimmat näkyvät onnistumiset. Nykyisin on paljon yrityksiä, erityisesti Virosta, jotka tekevät kivitalojen runkoja ja taustaa sekä kokemusta heillä on erilaisia määriä. Tässäkin kohtaa referenssit ovat avain onnistumiseen. Moni porukka on usein erikoistunut määrätyn kivitoimittajan urakointiin, joten kivitoimittajilta saa usein hyviä suosituksia parhaista ammattilaisista.

Ammattitaitoinen urakoitsija erottuu toimintaotteellaan. Heillä on tapa käydä tehtävät kokonaisuudet läpi ja antaa hyvä käsitys urakan etenemisestä. On huojentuvaa kuulla, että urakkaporukka ottaa asioista vastuuta ja tekee materiaalihankintoja, työvaiheiden välistä suunnittelua ja omien jälkien siivousta sekä tekee LVIS aputöitä. Kuulostaa mitättömälle, mutta on erittäinen olennainen osa rakennusprojektia.

Muistellen edellistä rakennusprojektiamme listasimme ominaisuuksia, joita odotamme urakoitsijaltamme; Luotettavuus aikatauluissa, Kommunikointikyky, Osaaminen, Joustavuus ja Tilannetaju. Näiltä pohjilta pyysimme kolme tarjousta.


Valitsimme runkourakan tekijäksi OTEPEST Oy:n. Kävin Jaan Väär kanssa muutaman tapaamisen ja katsomassa heidän työn alla olevia kohteitaan. Teki vaikutuksen. Reilu ote, ammattimaisuus ja täsmällisyys - hienoja piirteitä. Jälleen uusi "Sankari" oli löytynyt. 

Teimme sopimuksen jo maaliskuussa, jotta kesäkuussa alkava rakentaminen olisi molemminpuolin hyvin mietitty ja valmisteltu. OTEPEST aloittaa anturasta ja tekee urakan vesikattoon asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti