torstai 8. toukokuuta 2014

LVI Suunnittelu

LVI suunnittelijan valinta ei välttämättä ole niitä vaikeimpia rasteja rakentamisessa, mutta voi olla melkoisen merkittävä onnistuneen, huoltovapaan ja stressittömän asumisen "takuumies".

Tässä kohtaa kyselimme referenssejä tutuilta perheiltä, jotka ovat viimeisen kahden vuoden aikana rakentaneet ja lisäksi LAMMI kivitalojen edustajalta, koska heilläkin on vankka lista toteuttajia tiedossa.

Tarjouspyynnön lähettäminen onnistuu, kun pääpiirustukset ovat valmiit ja niihin ei ole odotettavissa enää mitään merkittäviä muutoksia. Kolmen tarjouspyynnön tuloksena saimme kolme hyvää tarjousta, joista sitten referenssien pohjalta valitsimme kokeneimman ja katu-uskottavimman; Risto Ojalan. 

Riston Ojalan ensimmäinen taapaaminen antoi vahvan vaikutelman, että hän on mietti nyt näitä juttuja ennekin ja osasi keskustella asujan näkökulmasta kaikki ratkaisut esittämällä hyviä toimivia vaihtoehtoja.

Suunnittelu olikin kohtalaisen kevyt prosessi meidän kannalta; speksien antaminen ja muutama yksityiskohtainen kommenttikierros. Spekseitä valmiiseen suunnitelmaan meni noin kuukausi. Haaveileva rakentaja tarvitsee enemmän tällaisia kokemuksia. Suoraan sanoen vaikuttavaa.

Risto Ojalan antama työseloste oli myös erittäin hyvä, jolla sitten tällaiset umpitumpelot osaavat pyytää LVI urakointitarjousta. Erityisen tärkeää näissä työselitteissä on selkeästi kuvatut rajapinnat sekä riittävällä tarkkuudella kuvattuna mitä urakkaan kuuluu ja erityisesti mitä urakkaan ei kuulu.


3 kommenttia:

  1. Hyvä että suunnitteli meni helposti. Meilläkin LVI työt edessä, suunnittelua ja muita ei vielä ole tehty. Ajallaan nekin. Tässä on vielä muutamia muita hommia, jotka tulee valmistella. Tarjouspyyntöjä pitäisikin lähetellä.
    https://www.ukonputki.fi/lvi-huolto-ja--asennukset

    VastaaPoista
  2. Referenssien kerääminen on tärkeää todellakin. Poika aloittaa rakentamisen, ja on jo etukäteen miettinyt LVI töitä ja hieman murehtinutkin niistä. Hyvä kuitenkin, jos löytää pätevän ammattilaisen. Meillä kotonakin LVI huoltoja tulisi tehdä pikkuhiljaa.
    https://www.tntputki.fi/palvelut/huolto--ja-putkityoet

    VastaaPoista
  3. Tuo onkin tärkeää, että ammattilaiset ottavat huomioon tilanteet yksilöllisesti ja miettii parhaiten toimivat vaihtoehdot. Meidän täytyisi myös löytää ammattilainen tekemään LVI-työt meidän talossa. Suurempi remontti meneillään, ja aika monia asioita täytyy korjailla. https://www.vesipiste.fi/lvi-palvelut/

    VastaaPoista