torstai 8. toukokuuta 2014

Rakennesuunittelua

Rakenteen suunnittelu on niitä asioita, joista tällainen toimistorotta tajuaa kaikkein vähiten. Se on melkoisen tekninen suoritus, sillä rakennetyyppeihin ja -valintoihin ei voi oikeastaan edes ottaa kantaa.

Toiveita, joita esitimme rakennesuunnittelijalle oli minimaalinen määrä. Minimoidaan puhtaat teräspalkkirakenteet eli käytetään aukon ylityksissä mieluummin teräsbetonia. Vältetään kaikki teräspilarit - erityisesti sisällä.
Varmistetaan avoterassin toimivuus ja vesitiiviys - pomminvarmasti.

Näille spekseillä on sitten Mikko Pieviläinen / KPM Engineering tunannut suunnitelmaa 1,5 kuukautta ja nyt näyttäisi pamahtavan printteristä ulos valmista tavaraa. 

Rakennesuunnitelmat ovat olennainen osa aikataulusuunnittelua runkourakoitsijan ja kivitoimittajan kanssa. LAMMI antaa vasteaikatauluja, joiden puitteissa se kykenee toimittamaan tassuja, harkkoja ja ontelolaattoja. Hetkestä, jolloin rakennekuvat ovat valmiina, menee vähintään 4 viikkoa ennenkuin tontille saadaan mitään tavaraa.

Näissä kinkereissä onneksi todellinen Sankarimme - pääsuunnittelija SANKARI - osasi antaa vastauksia ja erinäiset ontelolaattojen suunnat, korkotasot ja seinäkkeiden tasokysymykset ratkesivat, ainakin siltä se on kuulostanut.

Terassin käännettyä kattorakennetta on joutunut pohtimaan enemmänkin, samoin kuin terassin ovien korkotasoa riippuen lopullisesta pintamateriaalista. Tässä tuppaa tulemaan pää kipeäksi, joten pakko on luottaa ammattilaisiin ellei aio lukea satoja sivuja alan kirjallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti