torstai 8. toukokuuta 2014

Sähkösuunnitelma

Olemme remontoineet tai rakentaneet useamman kohteen vuosien varrella. Selkeä oppi on tullut tietysti kantapään kautta. Räväkkä Rane - tyyppinen säkäri tuntuu nopeasti tietävältä ja käytännönläheiseltä, kun taas toinen äärilaita on iso insinööritoimisto, jossa ensimmäisessä palaverissa ei tahdo päästä kiinni ensimmäiseenkään termiin, jonka ymmärtäisi.

Käytimme jälleen referenssimetodia ja saimme seitsemän hyvää suositusta suunnittelijoista - hintahaitarin mennessä jopa 10 kertaisiin hintoihin halvimman ja kalliimman suunnittelijan välillä. Olo oli hutera, jos ei neuvoton.

Soittelimme useille suunnittelijoille ja yritimme kysellä ja saada selville kuka olisi sellainen oikea valinta meidän tarpeisiimme. Prosessia hankaloitti vielä, että aluksi olimme päätyneet perinteiseen sähköratkaisuun, mutta prosessin aikana käännyimme uskomaan KNX automaatio ratkaisuun. http://www.knx.fi/
Olimme kuulleet useilta ystäviltämme KNX automaation iloista, käyttömukavuudesta ja edelläkävijyydestä. Toisaalta tekniset ratkaisut pelottavat niiden huollettavuuden ja toimivuuden kannalta. Ehkä halusimme kuitenkin olla sitten mukana edelläkävijöiden joukossa.

Lopuksi itse suunnittelijan valinta meni lähes kolikon heitoksi, mutta uskoimme kokemukseen ja valitsimme Hendell/ Ari Miettisen. Hänen referenssinsä, kokemuksensa ja vakuuttava keskusteluyhteys oli se ratkaiseva tekijä. Sähkösuunnitelma on sisustuksellista, toiminnallista ja käytännöllisyyyttä. 
   
Yhteistyön myötä, keskustellen ja kuunnellen molemmin puolin, voi todeta, että talon sähkösuunnittelu on hyvä antaa taiteellisen insinöörin käsiin.

Sähkösuunnittelu, joka on integroinut audiosuunnittelun, valaistussuunnittelun ja  
KNX automaation, on ottanut noin kuukauden verran aikaa. Kiirettä on pitänyt ainakin täällä päässä. Suunnitelmaa voi toisaalta hieroa ikuisuuksiin, mutta jossain kohtaa ymmärsimme irroittaa, onneksi.

Nyt pitäisi sitten täräyttää tarjouspyynnöt suositelluille urakoitsijoille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti