tiistai 6. toukokuuta 2014

Harkkotoimittajan valinta

Saimme harkkotoimittajan valintaprosessiin hyvän lentävän lähdön, sillä Sankarimme oli suunnitellut yhdessä LAMMI kivitalojen kanssa uutta LOFT konseptia ja sitä kautta oli olemassa valmis yhteys.

Sankarin tekemillä pohjaluonnoksilla aloitimme alustavat keskustelut ja pyrimme saamaan mahdollisimman hyvän ja oikean käsityksen harkkotoimittajien tarjonnasta; laajuudesta ja laadusta.

Saimme LAMMI kivitaloilta hyvän asiantuntevan palvelun ja oikeita konkreettisia vinkkejä rakentamisen suunnitteluun. Vaihtoehtoja on niin monia. Voi aloittaa keräämällä kaiken materiaalin ja työsuoritukset yksittäisinä toimituksina tai sitten toisessa ääripäässä voi ostaa "avaimet käteen" ratkaisun.

Olemme rakentaneet 2003 vuonna yhden LAMMI kivitalon, joten tavallaan kokemustakin on tuolta vuosien takaa. Historiasta viisastuneena mietimme, että mitä enemmän on valmis ratkaisu sen vähemmän kuluttaa koko perheen voimia. Rakennusprojekti on melkoinen mankeli.

Tällainen toinen LAMMI mahdollisuus poiki sitten luonnollisesti tarjouspyynnön, jonka otimme mahdollisimman laajana. LAMMI kivitalot ovat mukana TALO TALO konseptissa, jossa rakentaja voi ostaa melko laajan kokonaisuuden materiaali - ja työsuorituksia yhden katon alta. Helpottaa aloittamista ja urakan kokonaishahmotusta huomattavasti.

Otimme myös tarjoukset BASSO kivitaloista, HB Betonista ja Lakka kivitaloista.

Harkkotoimittajien tarjouksia on pikkasen vaikea verrata ihan suoraan, koska kaikilla on kokonaistarjouksessaan mukana hieman erilaisia elementtejä ja erilainen setti työsuorituksia. 

Basso tarjonnut mielellään "avaimet käteen" toimituksen, mutta haasteeksi muodostui melko standardin omainen toimitusmateriaali setti, erityisesti pinnoilta halusimme enemmän yksilöllisyyttä.

Lakka oli varsin kilpailukykyinen ja harkoissa oli monia vaihtoehtoja. Erottavana tekijänä oli ikkunatoimitus osana kokonaisuutta, jossa LAKKA jäi piirunverran taakse.

HB taisi osoittautua kalleimmaksi vaihtoehdoksi, vaikka kysesssä on kevytsoraharkko. 

Syksyn loppumetrit väännettiin LAMMI kivitalojen kanssa yksityiskohtia ja lopulta päädyimme sellaiseen "Vaippa" toimitukseen. LAMMI toimittaa anturasta vesikattoon kaiken materiaalin liittyen ulkokuoreen sekä ovet ja ikkunat sekä ontelolaatat ja kattoristikot. Teimme sopimuksen ilman suurempia juhlalisuuksia 09.12. Ari Pekka Metsälän kanssa kuitenkin suurta intoa puhkuen, vaikka rakentaminen alkaisi vasta muutaman kuukauden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti