perjantai 16. toukokuuta 2014

LVI urakoitsijan valinta

Risto Ojalan suunnitelmien ja hyvin tehdyn työselosteen pohjalta saimme tarjouspyynnöt maailmalle ja parin viikon jälkeen 5 toimittajalta tarjoukset.

Tarjousten lukeminen oli helppo homma. Hyvin muodostettu työseloste mahdollisti toimittajien tekemään tarjous minimissään kahdella rivillä ja pisin erottelu oli 10 riviä. Hintahaitari oli melkoinen, jossa kallein oli 30% kalliimpi kuin halvin, yllättävää.

Keskustelin vielä muutamien tahojen kanssa ja tsekkasin pari referenssiä. Rakentajien välillä tuntuu olevan sellainen kirjoittamaton yhteistyösopimus, jossa jokainen rakentaja tuntee sielujen sympatiaa toisiaan kohtaan. Kaverille ei kehuta turhia ja pidetään huolta, että myös he onnistuvat - tämä rakentajien välinen side saattaa olla vahvempi kuin karavaanereiden. 

Referenssien paino oli siis melkoinen, sekä erityisesti aikaisempi yhteistyö runkoporukan kanssa oli meille tärkeä valintakriteeri. Sankarit painavat siellä tontilla paisteessa ja sateessa kimpassa, joten on hyvä, jos porukat keskenään koevat sellaista leijonajoukkueen yhteistä voitontahtoa. 

Hinnaltaan valintamme oli keskitasoa. Emme halunneet kalleinta, mutta myös halvin pistää aina miettimään. Päädyimme aloittamaan Jarmo Enbergin kanssa.

Tämä on tärkeä päätös, sillä onnistuneen taloprojektin takana on paljon tärkeitä pelaajia, mutta runporukka, sähkäri ja putkari ovat se sankarit, joista kansa laulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti