torstai 26. kesäkuuta 2014

Sähköurakoitsijan valinta


7.5. meillä oli omasta puolestamme sähkösuunnittelu valmis. Siinä meni kuitenkin tovi ennenkuin suunnittelija sai lopulliset suunnitelmat ja kuvat valmiiksi. Taisi olla kesäkuun ensimmäisiä päiviä. Sitten tarjouspyynnöt ulos ja kahden viikon tiukka odotus päälle. 13.6. perjantai olikin sopiva päivä odottaa tarjouksia.

Jos tarjousten laadussa ja hinnassa oli eroa LVI puolella, niin sähköurakointi meni ihan ralliksi. KNX automaatio sai urakoitsijat villeiksi ja urakkatajousten välillä hintaero oli jopa yli 150%. Todella yli 150%.

Jouduimme ottamaan suunnittelijamme Hendell/ Ari Miettisen auttamaan valinnassa ja kysymään hieman taustoja näin rajuille vaihteluille. 

Arin asiantuntemuksella saimme hyvän kokonaiskäsityksen tarjouksen sisällöistä, sillä hän oli tehnyt tarjouspyyntöön selkeän tuote- ja palvelukuvausten erittelyt, joiden pohjalta pystyimme paremmin hahmottamaan eri tarjoajien välisiä eroja.

Olemme päätyneet ratkaisuun, jossa suunnittelijamme Hendell toteuttaa myös KNX osuuden (komponentit ja ohjelmoinnin), sähkökalusteiden toimituksen sekä ryhmäkeskuksen rakentamisen. Sähköurakoitsija Jouko Niemelä vastaa kokonaisuudesta. Saimme ystäviltämme hyvä suosituksen ja päädyimme valitsemaan hänet siltä pohjalta. Hinta oli noin 25% yli alimman tarjouksen, mutta emme kuitenkaan ottaneet kalleinta.

Yleisesti päivitellään KNX ratkaisujen hintavuutta. Tämä voi paljolti johtua siitä, että markkinoilla tuntuu olevan muutamia toimijoita, jotka todella lyövät karmean hinnoittelun ja kokeilevat, jos sellainen menee pahaa aavistamattoman rakentajan tutkasta läpi. Tällainen toiminta tosin haittaa koko toimialan mainetta.

Kalusteissa valitsimme toimattajaksi Berkerin.http://www.berker.fi/.
Valinnan perusteena oli palkitun muotoilun yksinkertaisuus ja sulavuus,  sähköurakoitsijan näkemys markkinaosuuksista ja toimituksista vastaavanlaisiin taloihin sekä suunnittelijan näkemys käytettävyydestä.
Kalusteet tuntuvat hyvältä käteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti