perjantai 6. kesäkuuta 2014

Runkourakan valmistelut

Runkoporukan kanssa kävimme läpi aloitukseen tarvittavan tavaran.
Lista on pitkä. Tarvitaan sähköä, vettä, harjaterästä, lammi tassua, betonia, harkkoja, konttia, wessaa, telinettä, nosturia noin alkuun.

Ensituskalta päästyäni yritin miettiä, mistä pääsen parhaiten alkuun. Tässä tuli periaatteeni avuksi. Viime talon rakennuksessa tein paljon itse ja oli yhtä jos toista sopimusta. Nyt olisin kiitollisin, kun saisin jonkun ottamaan kokonaisuuksia.

Sankarin viittaa kantoi tässä RamiRent. Heidän palveluistaan löytyi kaikki tarvittava aloitukseen. Urakoitsijan kanssa laskimme telineiden tarpeen ja kontin speksit sekä nostureiden kapasiteettitarpeen. Muutaman mailin avustamana nyt on tulossa tontille Kontti eli rakentajien työtila, WC, telineet ja nosturit tilattaessa harkkojen nostoon. Kuulostaa helpolle.

Rakentamisen aloittamisen lisäkiusana on Fortum ja HSY.
Sähkösopimuksen aikaansaaminen sekä sähkön vetäminen tontille kestää viikkoja. Samoin HSY vesisopimus voidaan tehdä vasta, kun rakennuslupa on saatu. Näistä johtuen vettä ja sähköä saadaan omillla sopimuksilla tontille arviolta 2-4 viikkoa rakennusluvan saannista.

Hyvänä uutisena tuli tieto, että Ramilta saa myös aggregaatin sähkön tuottamiseen ja vesisäiliön. Tämä olikin aivan olennainen tarve. 

Nyt lista on kuitattu ja tarvittavat tavarat ja palvelut odottavat ainoastaan kauan odotettua tulikomentoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti