perjantai 6. kesäkuuta 2014

Maanrakennus jatkuu....

Maanrakentaminen on suuri juttu. Kokonaisvaltaisesti tontille rakennetaan yhdeksän taloa, joiden pohja-aloja työvaroineen tulee louhia keskimäärin 200 m2. Arviolta 1800 m2 louhinta keskimääärin 1,5 metrin syvyyteen graniittiin, tuottaa 2700 kiintokuutiota louhetta, suurimmat ovat 2 m3 jötiköitä ja pienin aines menee ihan soraksi. 

Arvion mukaan kiintokuutio minimissään tuplaantuu, kun se muuttuu louhinnassa irtokuutioksi. noin 5.500 irtokuution roudaaminen tontilta ja maiden siirtely sekä vaihto on melkoinen urakka. Se alkoi 24.4. ja päätös ei ole vielä selvillä. Alkuperäinen arvio oli 3.6. myöhässä mennään.



Räjäytysporukka on toiminut melkoisen hyvin, mutta olemassa olevilta naapureilta saa palautetta "maailmansodan" aloittamisesta. Parhaimmillaan tontilla kajahtaa 5-6 paukkua päivässä. Melu on hurjaa - ei ainoastaan paukuissa, vaan enimmäkseen maansiirtokoneiden telaketjut, nostettavat ja autojen teräslavoille putoavat kivilohkareet pitävät demonista kolinaa.


2 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, että melu on kova mutta se on tehtävä mikä on tehtävä. Meilläkin alkaa maanrakennustyöt naapurissa, uskon että sekin tulee olemaan melko äänekästä touhua. Se ei kuitenkaan kovin kauaa kestä, eli sillä ajatuksella mennään. https://haapa-aho.com/yksityisille/

    VastaaPoista
  2. Kurjaa jos naapureilta tuli valituksia. Kuitenkin nämä ovat tarpeellisia töitä, kun rakentaminen alkaa ja joskus räjäytyksiä joudutaan tehdä. Meidän tuttu myös etsii yritystä tekemään maarakennusurakoinnin heidän työpaikan tulevalle tontille. Ilmeiesti on myös aika kallioinen alue. https://www.mattihakamaki.fi/maarakentaminen

    VastaaPoista