perjantai 13. helmikuuta 2015

Pääoven ja tallinovien asennus

Pääovi on talon käyntikortti.

Lammi kivitalojen kanssa tehdyssä kokonaistoimituspaketissa oli mukana myös kaikki ulko-ovet, samoin kuin autotallin ovet.

Talomme viidestä ovesta neljä asennettiin samassa yhteydessä kuin ikkunat, mutta pääoven aukkoon laitettiin alkuvaiheessa vain vaneri, joka vahvistettiin stryroxilla lämpötaloudellisuuden eduksi. Tämä on varmasti ollut hyvä päätös, sillä se tavaramäärä, niiden koko sekä rakennusmiesten vauhti olisi varmaan jättänyt varsinaiseen oveen useampiakian historiallisia muistoja.




Kun tasoitustyöt ja koneet olivat hyvästelleet talon, niin tuli se juhlallinen hetki. Komennolla "pääovi asenna" timpurimme ryhtyi saattamaan käyntikorttia asianmukaiseen kuntoon. 12.02. se riemu koitti - tulos oli odotusten mukainen ellei parempi. 

Seuraava yö olikin sitten vähäuninen, sillä talo oli lukitsematta yhden yön. Abloy lukkojen asennus saapuisi vasta 13.12. perjantaina. Huolimatta näistä vakavista ennusmerkeistä, kaikki meni parhaiten päin ja Espoon lukkohuolto niittasi lukkopesät ja erittäin asialliset ovenpainikkeet kohdalleen.

Samalla viikolla maanantaina saimme myös kaksi autotallin ovea paikalleen. Hieman optimistisena rakentajana oli ehtinyt tilata autotallin ovet jo tontille itsenäisyyspäiväksi. Työjärjestys muuttui sitten niin, että päätimme tehdä tallin sisätasoituksen enne ovien asennusta.

Autotallin ovien kanssa uhkasi tulla ongelmia. Tammikuun 15 Turner asentaja saapui ensimmäisen kerran tontille. Tunnin ihmettelyn jälkeen totesimme, että ovet ovat hienot, mutta on tilattu/toimitettu väärät asennusosat.  


Styroxin alta pilkottaa Turner 820 Novoport.

Harmistuneen artistin elämä on merkillistä ja täynnä yllätyksiä. Lammi kivitalojen toimituksista Heidi Kivimäki saapui enkelin asussa. Järjettömällä nopeudella ja maailmanluokan palveluotteella asia laitettiin kuntoon ja uudet osat tilaukseen. Esimerkillistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti