tiistai 23. joulukuuta 2014

Kattojen alaslaskut

Joulukuu on mennyt melko fokusoidusti kattojen laskujen valmistelussa ja kipsilevyjen asentamisessa. Kirjoittelu on jäänyt minimiin, eli loppunut kokonaan. Johtuuko yleisestä väsymyksestä, kaamoksesta, työkiiireistä vai etenemisen hitaudesta/ yksitoikkoisuudesta - vaikea sanoa, mutta hiljaista on ollut.

Kattojen koolaukseen on mennyt noin kilometrin verran kertopuuta 42mm*66mm. Melkoisen kova nippu kivitaloon. Sen lisäksi tuli tilattua rajusti kipsilevyä kokoa 2500 ja 3000. Kipsilevyruuveja on mennyt noin 15.000 kpl. HUH.

Tämä kattojen lasku- ja sulkemisvaihe on muutenkin kuluttanut rakentajan kärsivällisyyttä. Päivittäin on ollut jokin läpimenoreikä aina poraamatta tai sähköjohto vetämättä, mutta aina on sisätyöporukalla tai sähköryhmällä yksi sormi osoittamassa naapuria - todellisuudessa 4 osoittaa itseä kohti. Raskas vaihe ja työn eteneminen hidastunut yhteistyön puutteesta. Valitettavasti artisti itse ollut pahasti työmatkoilla ja näiden ryhmien virtuaalijohtaminen tulee onnistumaan paremmin 2040 luvulla.

Sisätyöryhmä on koolannut kaikki huoneet lukuunottamatta olohuonetta ja ruokatilaa, joissa katto jää välittömästi eristeen jälkeen. Huolellista ja hyvää jälkeä. Kertopuut on isketty betoniseinään kiinni pikanauloilla ja kertopuut toisiinsa kiinni yleisruuveilla.

Rakennuksessa on lämmintä sitten viikon 48 ja timpurit työstävät T-paidat päällä Makita radion syytäessä radiocityn raskasta rockia nupit kaakossa.

Kipsilevyjen asennus sujuu, tosin hitaasti, yhden miehen mallilla, jolloin apuna on kipslevynostin. Kun Olohuomne ja ruokailutilatila levytettiin työssä oli kaksi sankaria. Kahden miehen voimin tehtiin tuplalevytys eli päivässä sepät niittasivat 100 m2 kiinni kattoon - melkoisen kova suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti