maanantai 27. lokakuuta 2014

Ulkopuolinen täyttö

Talon ulkopuolinen täyttö on jäänyt toissijaisella prioriteetille jo jonkun aikaa.

Kaivoin talon ympäri sellaisen 1 metrin tasaisen pohjan jo elokuun lopussa helteiden ollessa vielä parhaimmillaan. Tarkoituksena oli pikimmiten saada styrox anturan päälle ja maantäyttö talolle. Toisin kävi.


Lokakuun viimeisillä viikoilla eli 24.10 ja 27.10 sankarit saivat lisävahvistuksen saattelemana stryrox asennukselle ja maantäytölle työvuoron. 


Stryroxin asennus anturan yläpuolelle suojaamaan roudalta ja maantäyttö sellaisenaan ei ole kovin vaativa toimenpide, mutta sadevesiputkien asentaminen on ollut haaste. Tämäkään ei ole kovin kummoinen homma, mutta tontin muodot ja eteläpuolen jyrkänne ei ole antanut sijaa pysyvälle maantäytölle ilman erinäisiä tukiratkaisuja.

Valutöiden saattelemana sankarit rakensivat koko eteläpuolen matkalle noin 1 metriä korkea tukimuurin LAMMI kivestä, jolle valettiin ankara tassu. Näiden työvaiheiden sovittaminen kiireelliseen talon edistämiseen ja sopivalla tavalla tavaran tuontiin tontille sekä kustannustehokkaaseen toimintaan on pitkittänyt aikataulun pakkaspäiviin saakka.

Nyt se on valmis.


Saunan vilvoittelutila odottaa jo kylpijöitä....ehkä pientä säätöä vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti