tiistai 22. heinäkuuta 2014

Maanrakennus osa 3

Pääsankarimme Jarkko Niiranen on tehnyt valtavan hyvää työtä sovittamalla kaupungin vaatimuksia ja maaurakoitisjan toteutusta tontillamme. Pitkällisen neuvottelun jälkeen saatiin selvyyttä toteutustavasta.

Tonttimme on melko lailla rinteessä ja se vaatii erityisen penegerryksen, joka tulisi olla kuitenkin hyvin maisemoituna naapurin suuntaan. Tämä on maisemaluvassa ja rakennusluvassa oleva asia. 



Nyt maanrakentajan työstämä urakka ei vastaa täysin lupaehtoja ja nyt tarvitaan riittävä määrä leikkauskuvia, joista selviävät rakennekerrokset, kantavuudet, pengerryksen tuenta jne. Peli aukeaa uudelleen, tarvitaan geotekninen suunnittelija väkäämään suunnitelmaa tarkemmaksi.

Käytännössä vaihtoehtoja on pengerryksen pinnan tekeminen alkuperäisen hahmotelman mukaan isommalla kiviaineksella. Tällöin kivikon väleihin pitäisi jättää riittävästi istutusaltaita maisemointia varten.

Toinen vaihtoehto on tukimuuriratkaisu, jossa myös tasoihin tehtävien muurien väliin  ja myös muurien juureen saisi havu- tai köynnösistutuksia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti